Belföld

Beismerte tettét a székesfehérvári fegyveres rabló

police.hu
police.hu

Őrizetbe vették a rendőrök azt a férfit, aki hétfő reggel fegyverrel rabolt ki egy autóalkatrész-szaküzletet Székesfehérváron. A hajtóvadászat után egy másik férfit is előállítottak, de kiderült, hogy neki semmi köze nincs a rabláshoz.

A bűncselekménnyel összefüggésbe hozható 34 éves férfit őrizetbe vették és fegyveresen elkövetett rablás, fegyveresen elkövetett személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények miatt hallgattak ki gyanúsítottként.

Kiderült, hogy a férfi egy fekete színű autóval érkezett a helyszínre, amelyre egy másik gépjárműre érvényes rendszámot szerelt. A székesfehérvári cég parkolójában a hátsó bejárat felé tolta a vezetőt, akit eközben kézben tartott, feltehetően fegyverrel vagy annak utánzatával kényszerített, hogy adja át neki a széfben található készpénzt.

Az elkövető az üzletben lévőket felszólította, hogy menjenek az eladótérbe, leadott egy lövést a levegőbe, hogy nyomatékot adjon a követelésének. A trezort a dolgozó nem tudta kinyitni, mert nem volt hozzá kulcsa, azonban az egyik alkalmazott átadott neki pár ezer forintot.

Ezután a támadó az autójába kényszerített sofőrrel együtt, annak autójával a helyszínről elmenekült, majd megállásra és a pénztárcája átadására szólította fel a járművezetőt. A férfi ennek eleget tett, és az elkövető pillanatnyi figyelmetlenségét kihasználva, az autó indítókulcsával együtt elfutott a helyszínről. Az őrizetbe vett férfi beismerte a bűnösségét a kihallgatása során. A rendőrök kezdeményezték a letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik