Belföld koronavírus

Február elsején kinyit a nagykanizsai söröző, szeretettel várják a rendőröket és a NAV dolgozóit

Getty Images
Getty Images

Mivel semmiféle támogatást nem kaptak a kormány részéről, így három hónap után a nagykanizsai Resti Presszó és Söröző sem kívánja tovább támogatni a kormány munkáját, ezért február 1-től megnyitják a vendéglátó egységüket teljes nyitvatartási idővel és helyben fogyasztással, szúrta ki a Telex a kocsma Facebook-oldalán.

A posztban azt írják,

úgy latjuk, abban bíznak, hogy a vakcina fogja megoldani a vírus kérdést, hogy beoltatja magát mindenki és aztán megszűnnek a korlátozások. Mi ezt nem kívánjuk megvárni. Amíg egy multiban tolonganak az emberek és az nem probléma, akkor ha mi kinyitunk az se legyen az!

Az újranyitással szeretnék kifejezni egyet nem értésüket az intézkedésekkel.

Tájékoztatták a vendégeket, hogy az üzletben maszk használata nem kötelező, az asztalok pedig alapból 1,5 méter távolságra vannak egymástól.

Február 1-től szeretettel várjuk a rend őreit és a NAV dolgozóit, mivel úgy gondoljuk, hogy a döntésünket nem fogják támogatni, de ha erre van kapacitásuk és idejük, akkor a munkájuk elvégzése mellé egy jó kávéra mindig a vendégeink

– fogalmaztak.

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete pénteken reagált a Resti Presszó Facebook-bejegyzésre. Álláspontjuk szerint a vendéglátóhely kinyitása nem jogszerű, nem támogatható, de a

vendéglátós kolléga elkeseredése emberileg érthető.

A Telex szerint a nagykanizsai presszó mellett a miskolci Lotti Presszó is azt írta pénteken, hogy február 1-jétől a megszokott nyitva tartással újra várnak mindenkit.

A további fennmaradásunkhoz és megélhetésünkhöz a rendeletek ellenére kinyitunk

– írják a Facebookon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik