Belföld

Hamis euróval akart autót venni két borsodi férfi

Hamis euróval akart autót vásárolni két borsodi férfi. Ám olyan feltűnően pörgették a pénzköteget, hogy az gyanús lett az eladónak, és elállt az üzlettől. A Miskolci Járásbíróság bűnügyi felügyeletbe helyezte a két férfit.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak szereztek ötezer euró hamis bankjegyet, mellyel vásárolni akartak. Pár nappal ezelőtt felhívták egy internetes oldalon eladásra kínált gépjármű tulajdonosát telefonon azzal, hogy szeretnék megvenni az autóját. A találkozás során az egyik gyanúsított, aki álnéven mutatkozott be az eladónak, közölte, hogy a kocsi vételárát euróval akarja kifizetni.

Az eladó megtévesztésére a gyanúsítottak elővették a náluk lévő, eurónak látszó pénzköteget és számolni kezdték, azonban az eladónak még a szerződés aláírását megelőzően gyanússá váltak a vevők, ezért elállt az üzlettől, így az autóvásárlás elmaradt.

A gyanúsítottakkal szemben pénzhamisítás miatt indult eljárás, amely cselekmény akár nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Az ügyben eljáró nyomozási bíró szökés, elrejtőzés, és bűnismétlés veszélye miatt négy hónapra bűnügyi felügyeletbe helyezte őket azzal, hogy engedély nélkül nem hagyhatják el a lakásukat, és nyomkövetőt kell viselniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik