Belföld

Bombát hatástalanítanak éjjel a VIII. kerületben – térkép

Illusztráció / police.hu
Illusztráció / police.hu
Társasházakat ürítenek ki, lezárják a Kerepesi út egy részét. A hatástalanítás ​14 személyszállító vonat közlekedését is érinti.

Világháborús bombát hatástalanítanak a tűzszerészek péntek éjjel Budapest VIII. kerületében, a Kerepesi úton. Előzőleg lezárják a környéket.

Markovics Zita, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek azt mondta: szerdán a Kerepesi úton, az egykori gumigyár területén építkezés közben került elő egy 1938-ban Magyarországon gyártott, 50 kilós  légibomba.

A robbanótest élesített, mágneses gyújtószerkezettel ellátott. Ezért a hatástalanítás idejére nagyjából 300 méter sugarú körben ki kell üríteni az épületeket, lezárni a közlekedési útvonalakat.

A BRFK tájékoztatása szerint este fél 8-tól kiürítik a VIII. kerületi Asztalos Sándor út 7. és 8. szám alatti társasházat. Péntek este fél 9-től szombat hajnali 2 óráig lezárják az Asztalos Sándor utat a Kerepesi út és a Ciprus utca között, 21.45-től szintén hajnali 2 óráig a Kerepesi utat a Dózsa György út és a Baross tér között.

A Mávinform közölte: a Keleti pályaudvar és Ferencváros, illetve a Keleti és Kőbánya felső között 22.30-tól szünetel a vonatközlekedés várhatóan szombaton hajnali 1 óráig. Pótlóbuszok közlekednek. A forgalomkorlátozás 14 személyszállító vonat közlekedését érinti, a vasúti közlekedés szombat hajnalban menetrend szerint indulhat a Keleti pályaudvarról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik