Belföld

Rosszul sikerült előzés miatt halt meg a többgyermekes győri család

Győr HTP és Győr MKI
Győr HTP és Győr MKI

Nem hibázott az a kamionos, aki csütörtök kora délután ütközött össze egy személyautóval a 813-as számú úton, Győr térségében. Az autó kigyulladt, a benne ülő győri család tagjai pedig már nem tudták elhagyni az égő járművet.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság most újabb részleteket közölt a szörnyű tragédiáról. Az írják, hogy a 40 éves férfi Bőny felől haladt Győr irányába, amikor történt a baleset. A családfő egy előtte haladó járművet akart megelőzni, azonban a manőver közben egy jobbra ívelő útkanyarulatban nekiütközött a szabályosan közlekedő kamionnak. A jármű kigyulladt, a benne ülő  párt és gyermekeiket pedig már nem tudták megmenteni.

Győr HTP és Győr MKI

A baleset következtében a sofőr, a párja, valamint a 18 éves lányuk és a pici gyermekük is meghalt. Közben a trélert vezető sofőr felesége is megszólalt a tragédiával kapcsolatban a Facebookon, idézi a budapestkörnyéke.hu

A férjem vezette a kamiont és higgyék el, hogy mindent megtett. Oltották a tüzet, azokkal a kollégákkal és személyautó sofőrökkel együtt, akik megálltak segíteni. Több poroltó készüléket is elhasználtak. Ne bántsák őket! Anélkül is elég nehéz ez lelkileg. Őszinte részvétem a hozzátartozóknak! Borzasztóan sajnálom

– írta a nő.

Kapcsolódó
Egy negyvenes pár, a kamaszlányuk és a kisbabájuk halt meg a győri tragédiában
A trélerrel ütköző autó kigyulladt, a benne ülő család tagjai pedig már nem tudták elhagyni a járművet.

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a halálos baleset körülményeit. És egyben figyelmeztetést adtak ki a hasonló balesetek megelőzése érdekében:

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy az előzés során különösen körültekintően kell eljárni. Még annak megkezdése előtt meg kell bizonyosodni arról, hogy más nem kezdte-e meg járművük előzését, az előttük haladó ilyen szándékot nem jelzett-e, van-e elegendő út a manőver biztonságos befejezéséhez, illetve ezzel más járművezetőt nem késztet-e hirtelen fékezésre. Szintén fontos a megfelelő oldaltávolság megtartása is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik