Belföld

Bennégett a házában egy idős férfi Bagaméron

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy negyven négyzetméteres lakóház kedden reggel Bagaméron, a Petőfi Sándor utcában. A tűzesetben egy idős férfi meghalt Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője megkeresésünkre az közölte, hogy a debreceni hivatásos és a létavértesi önkormányzati tűzoltók oltották el a lángokat. Az épület egyik helyiségében egy mozgásában korlátozott embert találtak a tűzoltók, de az életét már nem tudták megmenteni.

Hozzátette, szakértők bevonásával vizsgálják a tűz keletkezési okát és körülményeit. Fontos tudnivaló, hogy a legtöbb lakástüzet magukra hagyott gyertyák, hibás elektromos eszközök, vagy a túlterhelt elektromos hálózatok okozzák. De az is gyakori, hogy a fűtés, a főzés, vagy a dohányzás áll a lakástüzek hátterében.

Azokban a lakásokban, ahol van füstérzékelő, nem következik be halálos lakástűz, sőt füstmérgezés, nagyobb tűz sem jellemző az ilyen otthonokban. A füstérzékelő a tűz keletkezésének legelején jelez, amikor még van idő cselekedni. Minél hamarabb tudomást szerzünk a tűzről, annál több időnk van kimenekülni az épületből és a tűzoltókat hívni, akik így több értéket tudnak megmenteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik