Belföld

A kormánylap „kiderítette”, mit keres Kósa Lajos az operatív törzs ülésein

Miután napokban több hírszájton is téma lett, hogy vajon milyen megbízatás alapján vesz részt rendszeresen az operatív törzs ülésein a fideszes Kósa Lajos, a Magyar Nemzet is „bekapcsolódott a rejtély felgöngyölítésébe”.

A kormánylap tényfeltárást segítette, hogy maga az érintettet, Kósa Lajos nyilatkozott a kérdésben.

Az operatív törzset a belügyminiszter irányítja, akinek a munkáját az országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága felügyeli, és én vagyok ennek a bizottságnak az elnöke.

– mondta Kósa Lajos hozzátéve, hogy megfigyelőként van jelen az üléseken.

Kósa Lajos kifejtette, hogy az ülések után a parlament elnökét, Kövér Lászlót szokta tájékoztatni az elhangzottakról. A Honvédelmi és rendészeti bizottság előtt egyébként nagyjából kéthavonta megjelenik az operatív törzs egy-egy tagja, hogy beszámoljon a törzs tevékenységéről.

Kósa a nyilatkozatban rögtön megragadta az alkalmat, hogy belerúgjon egyet az ellenzékbe. Szerinte ugyanis csak azért próbálnak a személyébe belekötni, mert az operatív törzs ülésein betöltött szerepe nem illik abba a hazugságba, amit az ellenzék próbál kommunikálni. Kósa szerint az ellenzék az állította, hogy a kormány beszüntette a parlamentet, ezért nem illik a koncepcióba, hogy őt, mint a parlament képviselőjét a törzs magától meghívta az üléseire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik