Belföld

Passzázst nyitnak az Agrárminisztérium alatt

A kormány egy csütörtökön kiadott rendeletben szabályozta az Agrárminisztérium épület és az Igazságügyi Palota beruházások több részletét.

A Steindl Imre programból finanszírozott beruházások keretében az Agrárminisztérium épület középső udvarát lefedik. Az így létrejövő tér publikus, minden érdeklődő számára nyitott lesz, és biztosítja a Kossuth tér és a Kozma Ferenc utca közötti akadálytalan gyalogos közlekedést. A tervek szerint itt az épület funkciójához kapcsolódó tartalmú installációkat a kiállítanak majd – írja vg.hu.

De lesz kiállító tér az épület Alkotmány utcával szomszédos épületszárnyának földszintjén is. Ott a nemrég átadott Nemzeti Összetartozás Emlékhelye tematikájához kötődő kiállítóteret terveznek kialakítani. A kiállítótér az Agrárminisztérium épületének részét képezi ugyan, de attól függetlenül az Országgyűlés Hivatala üzemelteti majd.

Az Agrárminisztérium épülete alatt megépítendő mélygarázs kapacitását megosztják majd az Igazságügyi Palota használóival. Az Agrárminisztérium 77 százalékot használhat, a leendő Kúria pedig 23 százalékot. Az Agrárminisztérium épületében egy nyitott étkezdét is létre hoznak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik