Belföld

Pécs polgármesterét biodíszletként használta Orbán Viktor

Fischer Zoltán / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda
Fischer Zoltán / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda
Egyeztetésre hívták, de szerinte ez csak látszat volt. A kormányfő egy idő után Rogán miniszterrel ki is kísértette Péterffy Attilát.

Pécs ellenzéki polgármestere is ott volt – egy ideig – a Karmelita kolostorban (kiemelt képünkön), amikor Orbán Viktor december 19-én a Megyei Jogú Városok Szövetségének vezetőivel tárgyalt. Péterffy Attila a Jelen hetilap legfrissebb számában részleteket árul el arról, milyen egy „egyeztetés” a kormányfővel.

A találkozóról a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Szita Károly előző este szólt alelnökének. Egyeztetést ígértek, helyette azonban a miniszterelnök egyszerűen csak deklarálta, hogy a cégek  az iparűzési adó felét fizetik majd. Péterffy volt az egyetlen ellenzéki polgármester. Orbánt egyetlen javaslata sem érdekelte, majd eljött a pillanat, amikor a kormányfő lezárta az egyeztetést, de csak vele.

A kialakult helyzetről a többi fideszes városvezetővel már azért nem tudott tárgyalni, mert a miniszterelnök megkérte kabinetfőnökét, Rogán Antalt, hogy őt kísérje ki.

Világossá vált, hogy látszategyeztetésre hívtak, ahol nekem a biodíszlet szerepét szánták.

A fideszes polgármesterek maradhattak. Péterffy a hetilapban azt is felidézi, hogy az azóta történtek alapján nem véletlenül.

Jól látszik az irány: a kormánypárti települések megkapják a kárpótlást, az ellenzéki városok lakóit viszont bünteti a kormány.

Kapcsolódó
Kilenc megyei jogú város ellenzéki polgármestere elhatárolódott a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökétől
Szita Károly üdvözölte az iparűzési adó felének elengedését. Az ellenzéki polgármesterek szerint ez az önkormányzatiság vége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik