Belföld

Kárász Róbert megnyugtat mindenkit: A kormány álláspontját ezután is megemlíti az ATV-ben

Miután a 444.hu kiderítette, hogy Kárász Róbert alapítványa épp attól a minisztériumtól kapott hárommillió forintot, amelynek munkájáról az ATV műsorvezetője egy reggeli adásban nyilatkozott, Kárász rövid kommentet tett közzé a Facebook-on:

Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy munkámat továbbra is úgy folytatom, hogy ha a stúdióban valaki valamit állít – akár a kormány munkájával kapcsolatosan – akkor én ellenpéldaként meg fogom említeni a kormány álláspontját. Bocsánat, de én ezt így tanultam. Ennyi.

Kárász ATV-n folytatott, Kunetz Zsombor orvossal folytatott beszélgetését azért szemlézte másfél évvel ezelőtt a 444.hu, mert abban Kárász az újságírói szereppel némileg szembemenve, feltűnően pozitívan értékelte a Kásler Miklós vezette magyar egészségügy teljesítményét több alkalommal is.

A szóban forgó Ezer Lámpás alapítványtól a 444.hu szerint Kárász több mint hárommilliós honoráriumot is kap.

Kárász korábban jelezte: szerinte nincs összeférhetetlenség a közpénz és a műsorvezetői tevékenysége közt.

Kárász munkaadója, az ATV eddig nem tett semmilyen nyilatkozatot arról, hogy Kárász eljárását elfogadhatónak tartja, vagy sem.

A Mérték Médiaelemző Műhely ugyanakkor etikátlannak és szakmaiatlannak nevezte Kárász Róbert tevékenységét.

Kárász Róbertről korábban a 24.hu is megírta, hogy a hozzá köthetők szervezetek több tízmilliós közpénzhez jutottak 2010 után az Orbán-kormányok ideje alatt.

Kapcsolódó
Jótékonykodásból megrendelés: Kárász Róbert alapítványa saját cégébe is tolt a csellengő gyerekekért kapott közpénzből
Hallgatott róla, de MNB-s dokumentum bizonyítja, hogy az ATV-s műsorvezető megtalálta a módját annak, hogyan profitáljon az eltűnt gyerekek miatt kapott állami támogatásból.

Kiemelt kép: Kárász Róbert, az ATV szerkesztő-műsorvezetője (j) átveszi a Csengery Antal-díjat Tarlós István főpolgármestertől a Városházán 2018. március 8-án. Az elismerést a Fővárosi Közgyűlés azon újságíróknak, médiában dolgozóknak, közösségeknek adományozza, akik huzamos időn át kiemelkedő tevékenységükkel a fővárost, a főváros kerületeit és a főváros önkormányzatának működését érintő hírekről, információkról magas színvonalú, hiteles, pontos, tárgyilagos és gyors tájékoztatást adnak. MTI Fotó: Soós Lajos

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik