Belföld koronavírus

A koronavírusos Böjte Csabának Kásler Miklós intézte el a magyarországi gyógykezelést

MTI/Balogh Zoltán
MTI/Balogh Zoltán

Böjte Csabát csütörtökön Budapesten fogadta hivatalában Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Ezt követően közös sajtótájékoztatót tartottak abból az okból, hogy a ferences szerzetes felépült a koronavírus-fertőzésből.

Ezen a dévai gyermekotthon alapítója elmondta, hogy novemberben nagyon köhögött. Az MTI tudósítása szerint amikor Kásler Miklós felhívta, és észlelte, hogy Böjte beteg, a miniszter intézkedett a szerzetes magyarországi kezeléséről. Böjte december elején jöhetett ki a Szent László-kórházból.

Böjte most azért látogatott el a miniszterhez, hogy személyesen is megköszönje neki a segítségét.

Szép, hogy valaki úgy is számíthat a magyar egészségügyre, hogy nem él életvitelszerűen az országban

– mondta Böjte Csaba.

Kásler Miklós felidézte, hogyan értesült arról, hogy a szerzetes beteg. Hallotta a telefonban, hogy a dévai gyermekotthon alapítója komoly légzési nehézségekkel küzd – mondta a miniszter.

Kásler beszámolt arról is, Böjte Csaba látogatása alkalmat adott arra, hogy megbeszéljék a koronavírus-járvány összefüggését az emberek életmódjával, a szolidaritással, a segítőkészséggel.

Kiemelt kép: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (j) hivatalában fogadja a koronavírus-fertőzésből felépült Böjte Csaba ferences rendi szerzetest, a dévai gyermekotthon alapítóját 2021. január 7-én. MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik