Belföld

Januárban iktatják be Balog Zoltán püspököt

MTI/Koszticsák Szilárd
MTI/Koszticsák Szilárd

Januárban veszi át hivatalát a Magyarországi Református Egyház Tiszáninneni és Dunamelléki Egyházkerületének új elnöksége, és januárban iktatják be az új püspököket is. Balog Zoltánt, az EMMI korábbi miniszterét tavaly novemberben választotta püspökévé a Dunamelléki Református Egyházkerület.

Az egyház MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Balog Zoltán püspököt január 25-én iktatják be hivatalába, ahogy Veres Sándor főgondnokot is. A Tiszáninneni egyházkerület megválasztott püspökét, Pásztor Dánielt és Molnár Pál főgondnokot pedig január 9-én iktatják be.

Az új tisztségviselők a következő hat évben irányítják majd egyházkerületüket. A koronavírus-járvány miatt a püspökszentelő, ünnepi istentiszteleteket tavasszal tartják meg, az új országos zsinat pedig előreláthatólag február közepén alakul meg. A református egyház törvényeinek értelmében az egyházkerületi közgyűlésekig tartó, átmeneti időszakban a korábbi testületek és tisztségviselők, mint ügyvivők irányítják a kerületi hivatalokat.

A Dunántúli és a Tiszántúli egyházkerületben a korábbi püspökök, Steinbach József és Fekete Károly folytatják szolgálatukat – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik