Belföld koronavírus

Müller Cecília más számokat mondott, mint az M1

MTI/Vasvári Tamás
MTI/Vasvári Tamás

39 ezer főre elegendő vakcinával bővült az oltakozók lehetősége

– közölte az operatív törzs keddi tájékoztatóján Müller Cecília.

Az országos tiszti főorvos szavai magyarra fordítva azt jelentik, hogy kedden újabb oltóanyag-szállítmány érkezett Magyarországra.

Kapcsolódó
35 ezer adag vakcina érkezett
Ez 17 500 ember oltására elegendő.

A szállítmányról az M1-en a tájékoztató előtt nem sokkal azt közölték, hogy 35 ezer adag vakcina érkezett. Mivel a Pfizer-BioNTech-vakcináról van szó, amivel kétszer kell oltani, ez azt jelenti, hogy 17 500 „főre elegendő vakcinával bővült az oltakozók lehetősége”, ami cirka 22 ezerrel kevesebb, mint amit Müller Cecília közölt.

Az országos tiszti főorvos szerint „flottul megy” az oltás, már 15 ezernél több egészségügyi dolgozót beoltottak. Egyelőre továbbra is az egészségügyben dolgozókat oltják.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy nincs százszázalékosan védő vakcina, de szerinte a haláltól és a súlyos szövődményektől biztosan véd az oltás.

Örülök, hogy ott tartunk egy évvel a bejelentés után, hogy egy ilyen hatékony eszköz van a kezünkben

– mondta a tiszti főorvos, arra utalva, hogy pont egy éve jelentették kínai hatóságok, hogy felbukkant egy új típusú koronavírus.

Müller Cecília azt is elmondta, hogy nyugodtan egyen mindenki oltás előtt: vagy reggelit, „vagy a megfelelő napszaki ételt”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik