Belföld koronavírus

Krekó Péter beperelte Bayer Zsoltot, illetve egy sor fideszes lapot

Bielik István/24.hu
Bielik István/24.hu

Az emberek oltási hajlandóságának aláásása politikai következményekkel járhat Orbán Viktorra nézve

– ezt nyilatkozta Krekó Péter, a Political Capital elemzője a Politicónak.

A mondatba belekapaszkodott a kormánymédia, és számos írás született arról, hogy az elemző igazából ezzel arra sarkallja az ellenzéket, hogy igyekezzenek eltántorítani az embereket az oltástól, mert ez politikailag hasznos. Az Origón már egyenesen azt írták, hogy az ellenzék magyarokat akar feláldozni a hatalomért.

Egyébként az ellenzék számos vezető politikusa beszélt arról, hogy milyen fontos az oltás, és hogy beoltatja magát, amint lehet.

Kapcsolódó

Az alternatív fideszes univerzumban erről nem vesznek tudomást. Például Bayer Zsolt sem vesz, aki petíciót is indított „a baloldal oltásellenes kampánya”miatt. Ugyanő az elmúlt évtizedek legnagyobb gazemberségének nevezte egy publicisztikájában Krekó nyilatkozatát.

Krekó Péter a Political Capital honlapjára feltöltött közlemény szerint pedig ez utóbbiért elégtételt szeretne venni. Többek között azért, mert az ellene irányuló lejárató kampány óta ő és családja több halálos fenyegetést is kapott.

Miután egyértelművé vált, hogy nem mondtak igazat, felszólítjuk a kormányzati irányítású média propagandistáit, hogy hagyjanak fel lapos, hazugságokon alapuló kampányukkal. Sajtóhelyreigazítási pereket indítunk a valótlanságokat terjesztő kormányzati irányítású médiatermékek ellen, és személyiségi jogi pert a cikkek szerzői, köztük Bayer Zsolt ellen

– áll a közleményben.

Majd világossá teszik a PC és Krekó Péter álláspontját: „Reméljük, hogy minél többen és minél gyorsabban megkapják az uniós és hazai hatóságok által engedélyezett vakcinákat. Továbbra is úgy gondoljuk azonban, hogy az orosz és a kínai vakcinák melletti kormányzati kampány csak elbizonytalanítja a választókat az oltásokkal kapcsolatban.

A közleményt azzal zárják, hogy életeket lehetne menteni azzal, ha „az összeesküvés-elméletek gyártására és terjesztésére fordított időt és energiát az illetékesek inkább a biztonságos, ellenőrzött, engedélyezett vakcinák és az oltás előnyeinek bemutatására, népszerűsítésére fordítanák”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik