Belföld koronavírus

A magyar kormány tájékoztatóoldala szerint még nincs védőoltás a koronavírus ellen

MTI/Rosta Tibor
MTI/Rosta Tibor

A 444.hu vette észre, hogy a koronavirus.gov.hu általános kormányzati tájékoztatóoldal „Gyakran ismételt kérdések” menüpontban még mindig az szerepel, hogy „nem létezik védőoltás a koronavírus ellen.”

A hanyagság – hogy ti. nem frissítik az oldalt a közpénzből fizetett munkatársak – különösen annak fényében komikus, hogy már a múlt héten megérkeztek az első adag vakcinaszállítmányok Magyarországra.

Eközben Szabó Szabolcs, független országgyűlési képviselő arra hívja fel a figyelmet, hogy Skóciában már elkezdődött a lakosság tájékoztatása a vakcináról, sőt, magyar nyelvű kiadványt is készítettek.

Kiemelt kép: A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikájára érkezett Pfizer-BioNTech vakcinák 2020. december 30-án. Ezen a napon megérkezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre a koronavírus elleni német-amerikai vakcina második, 70 ezer oltóanyagot tartalmazó szállítmánya, amely 35 ezer egészségügyi dolgozó oltására elegendő. A vakcinákat tartalmazó hűtőládákat 21 oltópontra szállítják, több fővárosi és vidéki kórházba. MTI/Rosta Tibor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik