Belföld

A megyei Fidesz-elnök szerint egy sor nyugati országban még feudális viszonyok uralkodnak ma is

Szigetváry Zsolt /MTI
Szigetváry Zsolt /MTI

Erős állításokat fogalmazott meg Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat kormánypárti elnöke az unióról, amikor a Nyugat-Hírmondó című újságban magyarázta el az elmúlt időszak történéseit a helyi választóknak.

A 170 ezer példányban megjelenő kiadvány interjújában az Azonnali szemléje szerint olyanokat mondott Németh Zoltán, hogy

  • az EU olyan, mint egy közös bográcsozás. Szerinte miután mindenki maga hozta az alapanyagokat és közösen megfőzték az ételt, lennének, akik utólag meg akarnák határozni, hogy bizonyos résztvevők, például a bajszosok ne kaphassanak az ételből.
  • „Magyarország államformája köztársaság, a népképviselet legfőbb szerve az Országgyűlés, államfője pedig a köztársasági elnök. Nem kell messzire mennünk olyan EU-s tagállamokért, ahol még mindig feudális viszonyok működnek: királyság vagy monarchia (ld. Spanyolország, Dánia, Hollandia, Svédország vagy Belgium.)”(…) „S tudjuk, a királyságban van uralkodó, az állampolgárok pedig tulajdonképpen alattvalók. Gondoljunk csak bele, hogy ezek az elmaradott berendezkedésű országok oktatnak ki bennünket a korszerű demokráciáról.”
  • „Sokat elmond a hazánkat érő bírálatokról egyébként az is, hogy épp abban az országban is a király az államfő, ahol az Európai Unió legfőbb szervei működnek.”

Kiemelt kép: MTI / Szigetváry Zsolt 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik