Belföld

Éjfél után 1 perccel születtek az első újévi babák

Mónus Márton / MTI
Mónus Márton / MTI
Budapesten kisfiú, vidéken kislány lett 2021 első újszülöttje.

Az első fővárosi újszülött (kiemelt képünkön) a Hunor Pál nevet kapta. A kisfiú éjfél után egy perccel jött világra a budapesti Honvédkórházban. Az intézmény az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az újszülött 3350 grammal és 54 centiméterrel született. Hunor Pál császárral jött világra, édesanyja első gyermekeként.

Vidéken az első gyermek Csóka Boglárka volt. Ő szintén éjfél után egy perccel született a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban.

Komka Péter / MTI

A kislány 3200 grammal és 52 centiméterrel, természetes úton jött a világra, a család második gyermeke. A kislány és 22 éves édesanyja is egészségesek és jól vannak.

A Semmelweis Egyetemen szintén egy kislány az év első újszülöttje. Zsófia Zoé egy óra után hét perccel jött világra a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti részlegén 4000 grammos súllyal és 58 centiméterrel, természetes úton. A kislányt szülei karácsonyra várták. Zsófia Zoé a család első gyermeke, a baba születésénél jelen volt az édesapa is. Az édesanya és az újszülött is jól vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik