Belföld

Jogerősen elítélték a férfit, aki gázpalackos robbantással fenyegette meg a rendőröket

Még 2019-ben emeltek ellene vádat terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette miatt.

A Nógrád Megyei Főügyészség még 2019 áprilisában emelt terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette miatt vádat az ellen a Nógrád megyei kistelepülésen élő, büntetett előéletű középkorú férfi ellen, aki erősen ittas állapotban 2018 májusában az ORFK segélyhívó központjában egy „áram lopási ügyben” telefonos bejelentést tett. Ennek során megfenyegette a rendőrségi tisztviselőt, hogy gázpalackot dob a Pásztói Rendőrkapitányság épületébe, ha aznap nem történik rendőri intézkedés az általa bejelentett bűnügyben.

A Balassagyarmati Törvényszék a 2020. június 19-étől letartóztatásban volt vádlottat 2020 júliusában kihirdetett elsőfokú ítéletével bűnösnek mondta ki közveszéllyel fenyegetés bűntettében, amelyért őt 2 évi, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélte. A döntés ellen az ügyész a vádlott terhére, a vád szerinti minősítés megállapításáért, míg az elkövető és védője felmentés és enyhítés céljából éltek fellebbezési jogukkal.

A Fővárosi Ítélőtábla 2020. december 15-én hozott jogerős másodfokú ítéletével az ügyészi fellebbezésnek és a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség indítványának helyt adva, az 52 éves elkövető elbírált magatartását terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntettének minősítette, egyben pedig az elsőfokú ítéletet helyben hagyta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik