Belföld

Viharos széllel, sok esővel jön az enyhülés

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu
Elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést adtak ki, mert a szél akár károkat is okozhat.

Hétfőn többnyire erősen felhős, borult idő valószínű. Délelőtt főleg az ország keleti felén lehet eső, északkeleten esetleg havas eső, majd késő délutántól nyugat felől egyre több helyen várható csapadék, jellemzően eső. Havazás legfeljebb a hegyvidéki területeken lehet. A délkeleti, déli szél egyre többfelé megerősödik, délután viharossá fokozódik. A hőmérséklet napközben 3 és 11, késő este 2 és 9 fok között alakul – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az egész országra elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetést adott ki a veszélyes szélviharok miatt.

Azt írták, hogy délutántól egy hidegfront előterében egyre többfelé lehet viharos (~60-80 km/órás, a Dunántúlon helyenként 80-85 km/órás) a déli, délkeleti szél.

Kedden napközben hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap, majd délután délkelet felől újra megnövekszik a felhőzet. Reggel, és estétől főként keleten, délkeleten valószínű eső. Az erős, néhol viharos déli, délnyugati szél délután mérséklődik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 8 és 14 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik