Belföld koronavírus

Ráccsal lezárt, riasztóval és kamerával felszerelt helyen tárolják a vakcinákat a Dél-pesti Centrumkórházban

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

Jól halad a koronavírus elleni védőoltások beadása a Dél-pesti Centrumkórházban, vasárnap 225 egészségügyi dolgozó kapta meg a vakcinát, és azóta egyetlen esetben sem alakult ki szövődmény – közölte a kórház főigazgatója hétfőn az M1-en az MTI tudósítása szerint.

Vályi-Nagy István arra figyelmeztette a kórházakat, hogy biztonságos, őrzött helyen tárolják az oltóanyagot. Elmondta, a szombaton érkezett vakcinákat a Dél-pesti Centrumkórházban ráccsal lezárt, riasztóval és kamerával felszerelt helyiségben tárolják.

Megjegyezte: az interneten vásárolt vakcina nagy eséllyel nem valódi, fontos, hogy senki ne vásároljon ellenőrizetlen helyről oltóanyagot.

Kitért arra is, hogy már több koronavírus-mutációt is azonosítottak, a legújabbat Nigériában. Közölte, ez nem jár súlyosabb tünetegyüttessel, de könnyebben terjed az Európában elterjedt koronavírusnál. Hasonlóan egy korábban Angliában észlelt koronavírus-mutációhoz, a vírus Afrikában észlelt új változata is inkább a fiatalok körében terjed, fűzte hozzá.

A főigazgató tudatta azt is, hogy a fertőzöttek kezelésére vonatkozóan van egy új, passzív immunizáló kezelést biztosító amerikai gyógyszer, amelyből az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Dél-pesti Centrumkórház együttműködése révén sikerült több ezer darabot rendelni. A szállítmány január elejére várható, tette hozzá Vályi-Nagy István.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik