Belföld koronavírus

A Linde szállította ki a vidéki központokba a Covid-vakcinát

A Linde Gáz Magyarország Zrt. adott segítséget a katasztrófavédelmi hatóságnak a vakcina szállításban. A vállalata december 25-én, pénteken kapott felkérését a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni oltóanyag első szállítmányának -70 fokon történő szállítására.

A cég közleménye szerint a különleges kezelést igénylő vakcina szállítása szárazjég, speciális szenzorokkal felszerelt tárolóedények és szellőztetett, kifejezetten gyógyszerszállításra alkalmas gépjárművek segítségével oldható meg. A Linde szárazjég gyártási kapacitásának, technológiai hátterének köszönhetően a teljes ellátási láncot biztosítani tudta a feladathoz.

A Linde Gáz a rendőrség és a katasztrófavédelmi hatóság támogatásával juttatta el a koronavírus vakcinát a Dél-pesti Centrumkórházból a négy kijelölt oltóhelyre:

az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe

a Semmelweis Egyetem (SOTE) Pulmonológiai Klinikájára

a debreceni Kenézy Gyula Egyetemi Kórházba

a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházba.

A vállalat az elmúlt hetekben megfeszített munkával előkészített mindent ahhoz, hogy megfelelő körülmények között tudja eljuttatni az oltóközpontokba a védőoltást, és biztosítani tudja az ultra alacsony hőmérséklethez szükséges szárazjég folyamatos ellátását is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik