Belföld

Tiborcz-adó: Orbán Viktor veje pert vesztett Karácsony Gergellyel szemben

Ivándi-Szabó Balázs/24.hu
Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Tiborcz-adó, Tiborcz-adó, Tiborcz-adó. Ezt bárhányszor leírhatom és mondhatom, mert a bíróság ma elutasította a miniszterelnök vejének keresetét. Ő igenis része a közéletnek

– írja Karácsony Gergely Facebook oldalán arra reagálva, hogy elutasította a Fővárosi Törvényszék Tiborcz István keresetét a főpolgármester ellen indított polgári perben, mely december 1-jén indult.

Tiborcz István egymillió forintos elégtételt és bocsánatkérést követelt volna a perben a főpolgármestertől, mert szerinte az a tavalyi önkormányzati választási kampányban visszaélt a nevével és megsértette a becsületét, amikor Tiborcz-adónak nevezett el egy adófajtát.

A főpolgármestert a perben ügyvédként képviselő Schiffer András a hvg.hu-nak azt mondta, hogy a bíróság megalapozatlannak találta a keresetet mind a jóhírnévhez és becsülethez való, mind pedig a névhasználati jog vonatkozásában, bár a döntés még nem jogerős.

Schiffer szerint különösen fontos volt az indoklásban, hogy a bíróság kimondta, a közszereplői minősítést különösen befolyásolja, hogy egy jelentős ingatlanvállalkozóról van szó, akinek – mint komoly piacbefolyásolási erővel rendelkező vállalkozónak – fokozott tűrési kötelezettségük van a nyilvánosságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik