Belföld koronavírus

Koronavírus: sorban az ötödik nap legalább 180 áldozattal

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

1238 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 306 368 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a kormányzati oldal.

Legutóbb október 19-én volt ilyen kevés új fertőzött. De az adatot fenntartással érdemes kezelni, jó ideje nem ad valós képet a járvány terjedéséről a napi fertőzöttek száma.

Nem egészen 8 ezer tesztből jött ki a napi új fertőzöttek száma, a 8 ezer teszt több mint kéthavi mélypont. Amúgy 15 százalékos pozitivitási arányt jelent a most nyilvánosságra hozott adat.

Elhunyt 180 többségében idős, krónikus beteg.

Ez azt jelenti, egymás után az ötödik nap, amikor legalább 180-an haltak meg a vírus miatt.

Az elhunytak száma 8 462 főre emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 189 230 fő.

Összesen 7 124 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 522-en vannak lélegeztetőgépen.

A kórházban ápoltak száma 27-tel nőtt egy nap alatt, a lélegeztetőgépen levőké 5-tel.

„Január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés. Az egészségügyi védekezés fenntartása  érdekében a kormány egy félévvel meghosszabbította a járványügyi készültséget is. Karácsony szentestéjére, december 24-ről december 25-re virradó éjszakára felfüggesztette a kijárási tilalmat, és a magánrendezvények, családi összejövetelek 10 fős létszámkorlátjába a 14 év alattiak nem számítanak bele. A kormány mától felfüggesztette a Nagy-Britanniából érkező repülőjáratokat is. Az esti kijárási tilalom szilveszterkor életben lesz” – emlékeztet a kormányzati oldal.

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Olvasói sztorik