Belföld

A DK EP-képviselői önkormányzatoknak fognak segíteni a kormányt megkerülve uniós forrásokhoz jutni

MTI/Bruzák Noémi
MTI/Bruzák Noémi

A Demokratikus Koalíció munkacsoportot állított fel annak támogatására, hogy az önkormányzatok a magyar kormány közreműködése nélkül, közvetlenül az Európai Uniótól igényelhessenek forrásokat – jelentette be Dobrev Klára, a párt európai parlamenti képviselője hétfőn az MTI beszámolója szerint.

Hangsúlyozta, a DK a tavalyi EP-választás kampányában tett ígéretet arra, hogy segíteni fogja a települések közvetlen uniós pályázatait, a párt most induló Közvetlen Európa nevű munkacsoportja pedig januártól már konkrét önkormányzatokat segít majd konkrét pályázatokon.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, erre azért van szükség, mert sok önkormányzat „tisztes távolságban” akar maradni a „kormány enyves kezeitől”.

Rónai Sándor, a DK másik EP-képviselője, az új munkacsoport vezetője kifejtette, a tervezéstől, a pályázatíráson át egészen a dokumentumok beadásáig segítik majd az önkormányzatokat és civil szervezeteket.  A képviselő elmondta, hogy már most óriási az érdeklődés a kezdeményezésük iránt, tucatjával keresik fel őket az önkormányzatok és civil szervezetek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik