Belföld koronavírus

Kínai vakcina is érkezhet még az idén hazánkba

Szijjártó Péter reálisnak tartja ezt a lehetőséget.

Jó esély van arra, hogy még idén két forrásból is érkezik koronavírus elleni vakcina Magyarországra – mondta pénteken Szijjártó Péter az ATV kérdésére. A külügyminiszter szerint a két ünnep között „az Európai Unió által lekötött kontingensek első részletei” érkezhetnek meg, ha pedig az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szakemberei biztonságosnak és használhatónak ítélik a kínai vakcinát, akkor rövid időn belül onnan is érkezik egy „jelentős szállítmány”.

Szijjártó elmondása szerint az OGYÉI folyamatosan vizsgálja a kínai partnerek által küldött dokumentációt, amely alapján eldönthetik, hogy biztonságosnak és alkalmasnak tartják-e a kínai vakcinát. Ezzel párhuzamosan az adásvételi szerződésről szóló tárgyalás is zajlik – írja az ATV.hu.

Újságírói kérdésre a külügyminiszter elmondta, hogy be fogja oltatni magát, de megjegyezte, hogy „nyilván vannak, akik bőven előttem állnak a sorban, és ez így helyes”. Megjegyezte azt is, hogy mivel ő nemrég gyógyult a koronavírusból, még jelentős mennyiségű antitesttel rendelkezik.

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Olvasói sztorik