Belföld koronavírus

7500 fölé nőtt idehaza a koronavírus miatt elhunytak száma

MTI/Balogh Zoltán
MTI/Balogh Zoltán

Újabb 2982 magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 291 549-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – olvasható a kormányzati oldalon.

Ez bő 18 ezer tesztből jött ki, így a pozitívak aránya 16,2 százalék.

Elhunyt 157 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 7 538-ra emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 197 057 fő, 189-cel kevesebb, mint egy nappal korábban, miután nagyjából háromezren meggyógyultak.

7 522 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 573-an vannak lélegeztetőgépen. Egy nap alatt 117-tel csökkent a kórházban ápoltak, de csak eggyel a lélegeztetőn levők száma.

A járványt megállítani nem lehet, továbbra is a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme a cél – írja a kormányzati oldal. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések, amelyeket a kormány további egy hónapig meghosszabbított, tehát január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés. Az egészségügyi védekezés fenntartása  érdekében a kormány egy félévvel meghosszabbította a járványügyi készültséget is. A karácsonyi ünnepekre vonatkozó szabályokról december 21-én lesz döntés, az esti kijárási tilalom szilveszterkor is életben lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik