Belföld

Verekedéssé fajult az átigazolási vita a fiatal somogyi futballisták között

Somogy Megyei Főügyészség
Somogy Megyei Főügyészség

Vádat emelt a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a két fiatalkorú futballistával szemben, akik bántalmaztak a klubtársukat a távolsági buszon, amiért kritizálta egyikük átigazolását a közösségi oldalon.

Az idősebb, szabadidejében futballozó vádlott nemrégiben átigazolt egy másik község csapatához, amelyet többen is kritizáltak az újdonsült klubjának közösségi oldalán.

Amikor a 17 és 16 éves vádlottak egy Fonyód felé tartó távolsági buszon észrevették a szintén ennél a csapatnál sportoló sértettet, akkor felelősségre vonták, majd verekedni hívták a közösségi oldalon megfogalmazott kritikája miatt, amibe a sportoló nem ment bele.

A fiatalok ennek ellenére is rátámadtak a sportolóra, akit több alkalommal megütöttek és megrúgtak, a kialakult dulakodás közben pedig az autóbusz hátsó ajtajánál található térelválasztó plexiüveg is összetört.

A verekedésnek végül az egyik utas vetett véget azzal, hogy a fiúk és a sértett közé állt, míg a buszsofőr értesítette a rendőrséget. A bántalmazás során a sértett könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség próbaidőre bocsátást indítványozott a garázdasággal és könnyű testi sértéssel vádolt fiatalokkal szemben, azzal, hogy annak tartama alatt pártfogó felügyelet alatt állnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik