Belföld

Most egy német rendszámú X7-es BMW volánja mögött fotózták le Selmeczi Gabriellát

Selmeczi Gabriella, a Fidesz országgyűlési képviselője egy német rendszámú X7-es BMW terepjáróval parkolt le keresztben a Képviselői Irodaház előtt, három helyet elfoglalva – írja Szabó Tímea a Párbeszéd társelnöke a Facebook oldalán. Szabó szerint érdekes kérdés, hogy egy képviselő miért német rendszámú autóval jár a parlamentbe.

Közzétette: Szabó Tímea – 2020. december 15., kedd

Selmeczi Gabriellának a vagyonbevallása alapján nincsen saját tulajdonú autója, viszont egy másik fehér BMW-vel már korábban is bekerült a hírekbe. 2018-ban a hvg.hu csípte el az alattyáni országjáró fórumon, ahol le is fotózták az akkor egy BMW X5-össel érkező kormánypárti politikust.

Selmeczi akkor azt kérte, hogy ne jelenjenek meg a fotók a portálon, mert „ez nem autóreklám”. A lap viszont nem tett eleget a kérésének, és több fotót is közzétett a terepjáróról. Később az alábbi közleményt adta ki a Fidesz-frakció:

Selmeczi Gabriella egy fehér BMW-vel utazik, amely férje cégének a tulajdona. A jogszabályok lehetővé teszik, hogy céges autót akár magáncélra is használjanak, a képviselő asszony a gépjárművet jogszerűen veszi igénybe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik