Belföld

Berki: ki másra cserélnénk Orbánt, ha nem Berkire?

Berecz Valter / 24.hu
Berecz Valter / 24.hu
Egy nagy és eléggé szürreális interjúban azt is elárulja, ha bekerülne a parlamentbe, bizony kiosztana pár atyai pofont.

Berki Krisztián az Azonnalinak azt mondja, ő sose foglalkozik mással, de Karácsony Gergely érdemtelenül lett főpolgármester, amit most csinál, „szakmailag nem lehet megalapozott”. Szerinte nem is lett volna joga ahhoz, hogy induljon a főpolgármesterségért, mert Zuglóban megbukott, de a tavalyi főpolgármester-választás

egy szimpátiaszavazás volt, és semennyire nem volt szakmai.

Azt mondja, ő első ránézésre kevésbé szimpatikus alkat, de aki leül vele beszélgetni, megismeri, az rájön, sokkal erősebb lehet bárkinél. Az egykori főpolgármester-jelölt, pártalapító nem tekint magára politikai tényezőként, de a legjobb műsorvezetőnek tartja magát.

Politikailag nem vagyok tényező, mint ahogy műsorvezetőként sem voltam tényező korábban, mégis a legjobb műsorvezetővé váltam. Nagyon jó vezetői vénám van, és ennek az országnak nem pártokra, miniszterekre és miniszterelnökre, hanem egy vezetőre van szüksége, aki egyenértékű a néppel, egy meghosszabbított kéz.

Elárulja, mely tulajdonságai (vezetői készség, lojalitás, hűség,  segítőkészség, empatikusság) tennék alkalmassá az ország vezetésére, ami annyiból állna, hogy kiválasztaná a hozzáértő csapatát.

A politikát követi, ideológiája nincs

Azt mondja, nincs is olyan, hogy jobb- vagy baloldali, szerinte csak „jó ember vagy rossz ember van”, és nem politikai, hanem emberi problémák vannak. Ezek közé sorolja a politikusok stílusát.

Ha bekerülök a parlamentbe, valószínűleg ki fogok osztani jó pár atyai pofont.

A hitetlenkedő visszakérdezésre megerősíti, ebben nem lát semmi különöset, ebben a nép is támogatná. Jakab Péter krumpliszsákos akcióját tiszteletlenségnek nevezi, majd újra hosszan érvel az atyai pofon jogossága mellett, amiben szerinte a nevelés a fontos, nem az erőszak.

Ezt követően bejelenti, politikai kérdésekre nem válaszol, mert még nem indult el a kampánya, egy leendő párt vezetőjeként pedig Berki Krisztiánnak már nem lehet személyes véleménye. Annyit árul el, hogy jövő nyártól csak a kampányra koncentrál, de nem lesz soha politikus, nem is akar az lenni, csak vezető, és nem is pártja lesz. Amit alapított, azt úgy hívják, hogy A Szövetség, ami egyébként mégis párt lesz, de csak a forma miatt, mert az kötelező.

Berki az interjú egy pontján majdnem feláll, mert szerinte kérdezői nem értik, hogy 2020 decemberében nem tud politikáról beszélni, nem szeretne másról beszélni, csak magáról, mert pont leszarja az összes többit. 

„És ha az ország akar, akkor akar”

Az interjú közben egy időre átcsap portréba, elmondja, miként lett kapus, majd vezető a Fradinál, műsorvezető a Life TV-nél, ahol furcsának tartja, hogy van főnöke. A tévé tulajdonosát, Mészáros Beatrixot ismeri, többször találkozott vele. Mészáros Lőrinccel is találkozott már, de azt nem árulja el, miért.

Azt mondja, ő vagyontalan vezető, a NAV-nak több mint tízmillió forinttal tartozik, és nem fogja visszafizetni az államnak ezt a pénzt és attól sem tart, hogy hasonló ügyei miatt rossz fényben tüntetnék fel vezetőként.

Ahogy Tarlós Istvánt, Orbán Viktort is célja leváltani, de soha nem fogna össze az ellenzékkel, mert akkor kompromisszumot kéne kötnie. Berki Krisztián szerint másra nem is tudnánk leváltani Orbán Viktort, csak Berki Krisztiánra, mert ő egy sikerorientált pali.

És ha az ország akar, akkor akar.

Az interjú legvégén arról beszél, hogy azért berkizik, beszél magáról rendszeresen egyes szám harmadik személyben, mert jónak tartja ezt, mert

a Berki egy szerep, egy brand és van mellette a Berki Krisztián.

Kapcsolódó
Berki Krisztián pártot alapít
Szerinte nincs jobb- vagy baloldal, csak őszinteség van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik