Belföld

Horváth József: Szájer József leleplezése a hibrid háború része volt

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
A kormányközeli szakértő azt mondja, sajnos lehetnének tippjei arra is, ki lesz a következő.

Bár Orbán Viktor pénteken az állami rádióban azt mondta, nincs bizonyíték arra, hogy a Szájerügynek bármi köze lenne az uniós költségvetési vitához, a titkosszolgálatokhoz, a kormányközeli elemzőintézet, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója egyértelműnek tartja, hogy az egy brüsszeli figyelmeztető lövés volt Magyarországnak.

Horváth József, a katonai elhárítás egykori műveleti főigazgató-helyettese a Demokratának azt mondja, Szájer József leleplezése „egy professzionálisan előkészített csapda volt”, minden jel arra utal, hogy a szervezett akció ezúttal a Fidesz, a vétózó magyar kormány ellen irányult.

Felidézi, a módszer nem ismeretlen, a brüsszeli orgia forgatókönyvét használták korábban a szolgálatok Heinz- Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt volt elnöke ellen is.

A szakértő arra a kérdésre, Szájer József után ki lesz a következő célszemély, azt feleli, sajnos lehetnének tippjei.

Az EP-képviselő kiiktatását éppen azért kell komolyan venni, mert erre lehet számítani a 2022-es választási kampányban is.

Háború folyik Magyarország ellen, hibrid háború. Ez a gondolat még szokatlan lehet az emberek jó részének, de ideje felismerni. (…) Titkosszolgálati területen is frontvonalba került Magyarország.

Kapcsolódó
„Nehéz áldozatnak látni Szájer Józsefet”
Milyen hatással lehet a botrány a Fidesz politikájára és a melegek magyarországi helyzetére? Interjú Léderer Andrással, az SZDSZ egykori politikusával, a Helsinki Bizottság munkatársával, aki évekkel ezelőtt nyilvánosan is felvállalta melegségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik