Belföld koronavírus

Milliós jutalmat adott magának Kepli Lajos

Kovács Tamás/MTI
Kovács Tamás/MTI
Balatonalmádi polgármestere saját hatáskörben rendelkezhetett erről, hála a veszélyhelyzetnek.

„A 2020. évben elvégzett feladatok és a veszélyhelyzetből fakadó többletteljesítmény elismeréseként” bruttó 1 075 000 forintos jutalmat ítélt meg magának Balatonalmádi polgármestere – számolt be a Telex. Kepli Lajos, aki korábban a Jobbik színeiben volt országgyűlési képviselő, a veszélyhelyzetről szóló kormányrendelet miatt saját hatáskörben dönthetett a jutalomról, a határozatot pedig Kepli nevében Pandur Ferenc alpolgármester írta alá.

Kepli a döntést többek között azzal védte a közösségi médiában, hogy a közszférában hosszú évek óta szokásos a jutalomosztás, a jutalom nettó összege csak 713 ezer forint, ráadásul ebből ő csak fél millió forintot vett fel, a maradékot átutalta az Együtt Egymásért Közalapítvány számára, adomány céljából. Hozzátette azt is, hogy amikor a képviselő-testület a veszélyhelyzet miatt nem ülésezik, a képviselők akkor is kapnak átlagosan havi 100 ezer forintot.

Nemrégiben Gyál fideszes polgármesteréről, Pápai Mihályról derült ki, hogy bruttó 4,1 millió forintos, vagyis nettó 2,7 millió forintos jutalmat ad magának. Ő szintén a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet miatt tehette ezt meg.

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Olvasói sztorik