Belföld

Vádat emeltek két 88 éves nő ellen, akik az ügyészség szerint csaltak a 2018-as parlamenti választáson

MTI/ Koszticsák Szilárd
MTI/ Koszticsák Szilárd

A Fővárosi Főügyészség választás rendje elleni bűntett miatt emelt vádat két időskorú nő ellen, akik a vád szerint egy – az Országgyűlésen kívüli – párt jelöltjét segítették törvénytelen módon.

A vádirat szerint két 88 éves nő 2018-ban egy – Parlamenten kívüli – párt országgyűlési képviselőjelöltjének gyűjtöttek ajánlásokat. Az egyik nő három személy nevében, a másik egy személy nevében, hamisan írta alá az ajánlóíveket, illetve az egyikük által leadott ajánlóíveken több – nem a névtulajdonostól, hanem ismeretlen személytől származó – hamis aláírás szerepelt, illetve azok öt olyan személy adatait is tartalmazták, akik az ajánlás időpontjában már elhunytak.

Az ügyészség azt írta:

A bűnös magatartás következtében az országgyűlési képviselőjelöltet – aki a vádlottak cselekményéről nem tudott – 2018. márciusban nyilvántartásba is vették, e nélkül nem lett volna meg a törvény által megkívánt 500 ajánlás.

A két nő ellen a Fővárosi Főügyészség választás rendje elleni bűntett miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

A Fővárosi Főügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottakkal szemben, tárgyalás tartása nélkül, büntetővégzésben szabjon ki végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik