Belföld

Narancs.hu: újabb szexuális bűncselekménnyel gyanúsítják a volt rendőrt

Kiskorú sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt a hétvégén őrizetbe vették azt a kötegyáni férfit, akinek pedofília miatt folyó perében jövő kedden hirdethet ítéltet Gyulai Járásbíróság – írja a Magyar Narancs online kiadása.

A 70 éves férfi ellen már korábban öt rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és két rendbeli tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészég – emlékeztetett a lap.

Tavaly szeptemberben derült ki, hogy a férfi a román határ mellett található Békés megyei községben, Kötegyánban a saját udvarára becsalta és házában fajtalankodott egy 8 éves kisfiúval, Benett-tel, akinek édesanyja, amikor elment a férfihez, hogy elhozza fiát, több gyereket is ott talált.

A Narancs.hu azt írja, az idős férfi pénzt ígért, ha a gyerekek az udvarban összegyűjtik a szemetet, de segített nekik biciklit javítani, emellett pedig cigivel, sörrel és borral kínálta a 10 év alatti gyerekeket. Benettről a házban „lekerült” a nadrág. A nyugdíjas férfi fajtalankodott a kisfiúval, akinek testvérével is próbálkozott.

A Gyulai Járási Ügyészség június 12-én emelt vádat a Gyulai Járásbíróságon a büntetlen előéletű 70 éves kötegyáni férfi ellen.

Kapcsolódó

Az ügy azonban fordulatot vett a napokban – írja most a Narancs.hu. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a lap érdeklődésére megerősítette azt az információnkat, hogy a Sarkadi Rendőrkapitányság december 5-én

szeméremsértés bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett egy 70 éves kötegyáni férfit, mert a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a házába csalt egy 14 éves fiút, simogatta a vállát és megpróbálta levenni a kabátját. A fiú ellökte magától a férfit és hazament. A rendőrség a Gyulai Járási Ügyészségen előterjesztést tett a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.

A Narancs.hu információ szerint ugyanarról a 70 éves kötegyáni férfiről van szó, akivel szemben folyik a szexuális bűncselekmények miatti büntetőeljárás, így éppen az elsőfokú ítélet kihirdetése előtt vették őrizetbe.

Eddig senki sem cáfolta a lap értesülését, miszerint a nyugdíjas korú B. M. egykor rendőrként a gyulai kapitányságon teljesített szolgálatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik