Belföld

Szijjártó Péter a sajtóból tudta meg, hogy szexbotrány miatt mondott le Szájer József

Mónus Márton/MTI
Mónus Márton/MTI

A 444.hu  a Continental kőbányai sajtótájékoztatóján szólaltatta meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert párttársa, Szájer József brüsszeli orgiabotrányával kapcsolatban. A külügyminiszter azt mondta: Szájer József botrányáról ő sem tud többet, mint amit a sajtóban lehetett olvasni. Ezért olyan találgatásokba nem is menne bele, hogy a botrány kirobbanásához köze lehet-e az uniós költségvetés megvétózásának. Hozzátette: Szájer bocsánatot kért, ők nem tudnak mást tenni, mint hogy elfogadják ezt.

Hogy mi hogyan történt pontosan, meg hogyan nem, az lehet, hogy majd egyszer ki fog derülni. Most én sem tudok többet, mint önök

– mondta Szijjártó.

Hozzátette: mikor Szájer József vasárnap bejelentette a lemondását, akkor Szijjártó Péter még nem tudta, hogy a rendőrség által feloszlatott szexparti állhatott a döntés mögött.

Belga lapértesülések alapján kiderült, hogy a Fidesz EP-képviselője, Szájer József azért mondott le váratlanul vasárnap, mert péntek este rendőrségi rajtaütés során elkapták, miközben az ereszcsatornán mászva menekült egy, a kijárási korlátozást megszegve rendezett 25 fős, leginkább férfiak részvételével zajló brüsszeli orgiáról. Szájer táskájában exstasy-tablettákat is találtak, ő azt állítja, nem tudja, hogyan kerültek oda, de a bulin való részvételét elismerte. Később megszólalt az orgia szervezője, ő azt állította, hogy Szájer nem volt a meghívottak között. Az esemény házigazdája szerint a korábban „házibuliként” említett esemény egy szexbuli volt.

Kiemelt kép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Continental Automotive Hungary Kft. beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján a cég kőbányai gyárában 2020. december 2-án. Fotó: Mónus Márton/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik