Belföld koronavírus

Az autópályák ingyenessé tételét kezdeményezi az MSZP

MTI Fotó: Beliczay László
MTI Fotó: Beliczay László

Az autópályák használatának ingyenessé tételét szorgalmazta az MSZP országgyűlési képviselője kedden – írja az MTI.

Molnár Zsolt az M1-es és az M7-es autópálya közös budaörsi szakaszánál tartott, pártja Facebook-oldalán  közvetített online sajtótájékoztatóján felszólította a kormányt, tegye lehetővé, hogy az autópályákat is ingyen lehessen használni, amíg – a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet idejére – a parkolás is ingyenes.

Hozzátette: ezzel lehetne segíteni, hogy ne legyenek zsúfoltak a vonatok, a távolsági buszjáratok, és így akinek van autója, olcsóbban használhatná.

Molnár Zsolt közölte, több százezren használják munkába járáshoz a távolsági közlekedést, a MÁV vagy a Volán, illetve más társaságok járatait. Az ezeken a járműveken utazók élete nem számít annyit, mint egy BKV-járművön utazóé? – kérdezte.

Emlékeztetett arra, hogy nem értenek egyet a parkolás ingyenessé tételével, hiszen annak több hátrányát, mint előnyét láthatják a városban élők.

Molnár Zsolt szerint ugyanakkor az autópályák használatának ingyenessé tételével bizonyíthatja a kormány, hogy az ingyenes parkolás nem büntetővám az önkormányzatoknak, hanem az életek védelme számít.

Kiemelt kép: MTI / Beliczay László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik