Belföld

Éppen csak nem történt szörnyű tömeges baleset az M7-esen

Magyar Közút/Youtube
Magyar Közút/Youtube
A videón látszik, ahogy majdnem a közúti munkások közé hajtanak az előzni akaró sofőrök.

Az elmúlt napokban két energianyelőt is összetörtek autósok – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az utóbbi esetet rögzítette is a Közút egyik kamerája.

Az úgynevezett ütközési energiaelnyelő berendezésekkel a gyorsforgalmi utakon dolgozókat védik. Az elmúlt napokban két ilyen eszköznek is nekihajtottak autósok az M1-es és az M7-es autópályán.

Az M1-es autópálya bicskei szakaszán, a Hegyeshalom felé vezető oldalon múlt szerda délelőtt a védőkorlátot javították az 55-ös kilométerszelvény környezetében a belső sáv zárása mellett, egy jármű ugyanakkor az előjelzések ellenére nekicsapódott a munkaterületen dolgozókat védő eszközbe. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

A videón látható eset néhány napja, szombat reggel történt az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán a 83-as kilométerszelvénynél. Személyi sérülés szerencsére itt sem történt.

Jól látható, hogy mi vezetett a balesethez:

korlátozás a belső sávban volt, ugyanakkor több jármű is nagy sebességgel haladt ott, az egyik kishaszonjármű a munkaterület előtt éppen be tudott vágni egy kamion elé, hogy elkerülje a becsapódást.

A mögötte haladó három személyautóból az első nem tudott ilyen manővert végrehajtani, így az energiaelnyelőnek ütközött, míg több autó úgy tudott a középső sávba sorolni, hogy a teherautóknak is egy sávval arrébb kellett húzódniuk, ezzel tudták elkerülni, hogy tömeges baleset történjen.

Mindkét esetben elmondható, hogy több lépcsőben vezettek be sebességkorlátozást a munkaterületek előtt, előjelző autók figyelmeztettek a belső sávot érintő munkavégzésre és az autópályák felett található digitális kijelzőkön is előre felhívták a közlekedők figyelmét minderre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik