Belföld

Fürjes Karácsonynak: Nem kell bevetni Közép-Európa legszebb férfi felsőtestét

MTI/Koszticsák Szilárd
MTI/Koszticsák Szilárd
Az államtitkár ígéri, nem épül meg az új Nemzeti Galéria a Ligetben.

„Rendkívül békés embernek tartom magam, de ha a jogszerűtlen engedély birtokában megindul az építkezés, akkor, ha kell, a saját testemmel fogom megvédeni a Városligetet, és erre buzdítok majd minden budapestit” – idéztük mi is Karácsony Gergely főpolgármestert, aki arra reagált így, hogy a fővárosi kormányhivatal a városvezetés akarata ellenére kiadta az új Nemzeti Galéria építési engedélyének módosítását.

Erre válaszolt most Fürjes Balázs Budapest fejlesztéséért felelős államtitkár a Twitteren, arra kérve a főpolgármestert, „inkább a zöld Budapest garanciáját jelentő fővárosi kertészetet, a Főkertet védje meg a testével”. A fideszes politikus arra utalt, hogy Karácsony megtakarítási céllal összevonja a főváros öt közszolgáltató cégét.

Az államtitkár úgy folytatta: „a Ligetben nem kell harciasnak lenni – nem épül meg a Nemzeti Galéria, amíg nem támogatja a városvezetés vagy közvetlenül a választók”. És hogy az ígéret ellenére miért kellett módosítani az építési engedélyt? Fürjes szerint azért, mert a Nemzeti Galéria kiviteli tervei, nemzetközi tervpályázat alapján, elkészültek, „az alapterület csökkent, a zöldfelület tovább nőtt.

Emiatt meg nem kell bevetni Közép-Európa legszebb férfi felsőtestét – ne lőjön ágyúval verébre

– intette meglepő stílusban Karácsonyt a kormánypárti politikus, aki szerint a galéria a régi Petőfi Csarnok és egy ipari csarnok helyén, összességében kisebb területen épülne meg, ezért sajnálja, hogy a Városháza elzárkózik a kompromisszum elől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik