Belföld koronavírus

Kásler: Pontosan nem tudhatjuk, mi vár még ránk

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A magyar egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomást. A politikai hangulatkeltések ellenére most a szakembereink elhivatottsága és teljesítménye a záloga a sikeres járványkezelésnek

– írta Kásler Miklós szombat délelőtti Facebook-bejegyzésében. Az emberi erőforrások minisztere úgy fogalmazott: „ebben az évben már másodjára kényszerülünk visszahúzódni szűkebb pátriánkba az egészségünk védelmében”. Mint írta, ezt annak reményében tesszük, hogy kellően lelassíthatjuk a koronavírus terjedését a megfelelő vakcina elérhetővé válásáig.

Kásler hangsúlyozta: a hangsúly a garantáltan biztonságos és hatékony oltóanyagon van. Hozzátette: több ország, számos gyártója jelentett be kecsegtető eredményeket, de fontos leszögezni a tényeket:

az új típusú koronavírus felbukkanása óta már többszörösen felül kellett vizsgálni a típusos tünetek, az alkalmazandó terápiák és medicinák listáját és jelenleg még egyetlen kifejlesztett vakcina esetében sem jelenthetjük ki teljes bizonyossággal, hogy szövődmények nélkül képes bármilyen védettséget biztosítani.

Utóbbiról csak a minden részletre kiterjedő vizsgálatok lezárultát követően fogunk pontos képet kapni, jegyezte meg.

Mindannyiunk közös érdekében higgadtságra és mértéktartásra intek valamennyi véleményformálót, ugyanakkor szeretném leszögezni, hogy bár pontosan nem tudhatjuk, mi vár még ránk, de az biztos, hogy a végén, közös erővel, győzni fogunk!

– zárta a bejegyzést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik