Belföld

A belső sávban állt az M3-ason a részeg kamionos

Police.hu
Police.hu
Fénysorompót és autókat is letarolt.

November 27-én a kora esti órákban riasztották a Pest megyei közlekedési járőröket, hogy az M3-as autópályán egy kamion a belső sávban áll, sofőrje valószínűleg ittas – olvasható a rendőrség honlapján.

Mire a járőrök kiérkeztek, két autóvezető már rávette a férfit, hogy húzódjon le a leállósávba. Amikor kinyitották a fülke ajtaját, már érezték a sofőrön az erős alkoholszagot. Az autósok elmondták a rendőröknek, hogy kilométerek óta követték a kamiont,

megelőzni nem merték, mert össze-vissza haladt a sávok közt.

A 40 éves kamionsofőr alkoholszintje a szondáztatásnál meghaladta az 1,6 ezrelék légalkoholszintet, az előállítást követően a mintavételt végző orvos megállapítása szerint is súlyosan ittas állapotban volt.

A rendőrök hamarosan összefüggésbe hozták a férfit két autó összetörésével és egy vasúti fényjelző kidöntésével: a 40 éves sofőr az elfogását megelőző órában a Szerencs utcánál kamionjával nekiütközött a vasúti átjáró fényjelzőjének, majd továbbhajtott és nekiment két parkoló autónak is; az egyik autó az ütközés erejétől egy villanyoszlopnak is nekicsapódott.  A férfi ezután az M3-as autópálya irányába hajtott el.

Police.hu

A balesetek során senki nem sérült meg, a férfi ellen ittas vezetés és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indítottak büntetőeljárást.

Police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik