Belföld

Felszállt a köd Hoppál Péter ködös fotója ügyében

A fideszes képviselő Facebook-oldalán közzétett felvételt nem ő posztolta.

Hoppál Péter képe az autójában készült, 130 km/órás sebességnél. A fideszes honatya fotója a ködös utat örökítette meg – szúrta ki a Blikk. A KRESZ tiltja a telefon használatát vezetés közben, de a lapnak az is feltűnt, hogy a műszerfalon látható időponthoz képest percek múlva már a fideszes politikus közösségi oldalán volt a fotó.

Egy közlekedési szakértő szerint ilyen sebességnél jobb, ha semmi nem vonja el a vezető figyelmét, ködben nem szabad a legnagyobb megengedett sebességgel haladni, jobb két kézzel fogni a kormányt. Mivel a szög alapján arra lehet következtetni, hogy Hoppál Péter maga készítette a fotót, a Blikk megkereste a politikust, aki azonban a cikk megjelenéséig nem válaszolt.

Néhány napja ORFK Kommunikációs Szolgálata külön is felhívta a figyelmet arra, milyen veszélyes lehet a köd az utakon.

Frissítés!

Hoppál Péter közösségi oldalán reagált az Ogy. Képviselői Iroda a Blikk cikkére. Közölték, a képviselő vezetés közben nem telefonál, kihangosítón volt a telefonja.

Az admin jogokkal rendelkező utasa készítette a fotót, ő is posztolta a képet, miközben az autót vezető képviselő jobb kezével lejjebb fogta a kormányt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik