Belföld koronavírus

Müller Cecília: Változik a járványgörbe

MTI/Vasvári Tamás
MTI/Vasvári Tamás

Az operatív törzs szerdai tájékoztatóján Müller Cecília elmondta, jelenleg 7718 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, és 656-an szorulnak lélegeztetése. Ezek az adatok a közelmúlthoz képest kicsit már enyhébbek, de még mindig emelkedő tendenciát mutatnak.

„Az elmúlt heti adatokat elemezve látszik, hogy változik a járványgörbe” – jelentette ki a tiszti főorvos.

Ez azt jelenti, hogy

a 47. héten hét százalékkal kevesebb pozitív esetet regisztráltak, mint egy héttel korábban.

Az életkor szerinti arányok ugyanakkor hatodik hete közel azonosak, a leginkább a 40-49 éves korosztály érintett, ez a csoport adja az esetek 23 százalékát, a 65 éven felüliek pedig a 16 százalékát.

A legkevesebb fertőzést a 0-2 éves gyerekek között találják, mindössze 141 esetet regisztráltak a járvány kezdete óta, a korcsoportokban felfelé haladva azonban egyre több a megbetegedés. Az alsósoknál 365, a felsősöknél 968, a középiskolásoknál pedig 2130 fertőzés jut százezer főre.

A 47. héten regisztrált új fertőzöttek 18,5 százalékát Budapesten, 12,6 százalékát Pest megyében, 8 százalékát pedig BAZ megyében regisztrálták. Ismét Tolna megyében terjedt legkevésbé a vírus, mindössze  373 pozitív esetet találtak, ez az összes fertőzött egy százaléka.

Egy hét alatt Zala megyében nőtt a legnagyobb mértékben, 86 százalékkal az pozitív esetek száma, Fejér megyében 71, BAZ megyében 54 százalékos ez a növekedés, Nógrád és Győr-Moson-Sopron megyében viszont jelentősen csökkent az új fertőzések száma.

Az elhunytak átlagéletkora 76, a gyógyultaké 40 év.

Kapcsolódó
Újabb 106 koronavírus-fertőzött hunyt el, csaknem 8 ezren vannak kórházban
3806 új beteget azonosítottak. 7718 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 656-an vannak lélegeztetőgépen.  

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik