Belföld

Meghalt Klecska Ernő újságíró

Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu
Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Klecska Ernő mérnök-közgazdász, újságíró, a Fejér Megyei Hírlap volt lapszerkesztője, írja Székesfehérvár hivatalos oldala. A publicista 57 éves volt.

Klecska Ernő 1963-ban született Székesfehérváron, középfokú tanulmányait a József Attila Gimnáziumban folytatta. A Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán szerzett villamosmérnöki diplomát, majd mérnök-közgazdászként végzett az Óbudai Egyetemen, írja a város honlapja.

Az újságíró húsz évig dolgozott a megyei hírlapnak, egészen 2016-ig. Klecska Ernőt 2002-ben megkapta a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Sajtódíját, 2016-ban pedig Szabad Sajtó Díjjal ismerték el. 2017-ben a Fehérvár Kukac hír- és véleményportál főszerkesztője volt, illetve pedagógusként dolgozott egy budapesti gimnáziumban.

Klecska Ernő a Fejér Megyei Hírlaptól történt kirúgása körülményeiről és a Mediaworks elleni perükről az alábbi interjúnkban részletesen beszámolt. A pert azért indítottak, mert a meghekkelt Orbán-interjú ürügyén távolították el őt és lap felelős szerkesztőjét, Hajnal Csillát.

Kapcsolódó
„Legyen több anyag Felcsútról és Mészáros Lőrinc alapítványáról, persze pozitív környezetben”
Klecska Ernő és Hajnal Csilla részletesen beszámolt a 24.hu-nak a Fejér Megyei Hírlaptól történt kirúgásuk körülményeiről és a Mészáros Lőrinc médiavállalata elleni perükről, amit azért indítottak, mert a meghekkelt Orbán-interjú ürügyén távolították el őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik