Belföld koronavírus

Szétszerelik a padokat Sándorfalván, hogy fékezzék a járvány terjedését

Nem gondoltunk rá, hogy további korlátozásokat kell bevezetnünk, de sajnálatos módon szükség van arra, hogy a közterület használati engedélyeket visszavonjuk és a közterületi padok ülőfelületét pedig eltávolítsuk, mert az azoknál történő gyülekezések fertőzési gócpontokká válhatnak

– közölték Sándorfalva hivatalos oldalán. A tájékoztatásban hozzátették: „tudjuk, hogy a fiatalok számára ezek fontos szociális terek, de realizálnunk kell, hogy az ilyen találkozások most fertőzési veszéllyel járnak”.

Mint írták: korábban tudták fertőtleníteni ezeket a helyszíneket, de most már mindez nem lehetséges, mert fagypont alá is esik a hőmérséklet, és a fertőtlenítő szerük vízbázisú. „A víz alapú fertőtlenítő szer használata környezetbarát, de sajnos fagypont alatt hatástalan, emiatt szükséges az ilyen közösségi terek ideiglenes megszüntetése”, magyarázták a Szeged melletti város honlapján.

A keddi döntések értelmében a városban bevonják a vendéglátóhelyek közterület-használati engedélyét, „leülésre alkalmatlanná” teszik a város összes önkormányzati tulajdonú padját, azok ülőfelületeit eltávolítják, a maradékot leszalagozzák, illetve lezárják a játszótereket, ezek használata tilos. A szabályozás csütörtöktől érvényes.

(via Szegeder)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik