Belföld

Hiába a határzár, a NER kedvenc magánrepülője az ősszel is sokat fordult

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Zürich, Nizza, Bordeaux, Rijeka, Velence, Berlin – mozgalmas napjai voltak a Bombardiernek, amit Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc is használt.

Amint megírtuk, a nyáron a tengerre hordta az utasokat a NER kedvenc magánrepülője, az Átlátszó mostani cikkéből pedig az derül ki, hiába, hogy a koronavírus-járvány második hulláma miatt szeptember 1. óta a külügyminisztérium nem ajánlja a külföldre utazást, a hazatérő magyaroknak pedig karanténba kell vonulniuk, az Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc, Szíjj László és Garancsi István által is használt 17 milliárd forintos OE-LEM lajstromjelű magánrepülőgép többször járt külföldön az ősszel is.

  • A magángép utolsó nyári útja augusztus 27-én volt: ekkor reggel 7 óra után kiment egyik gyakori úti céljára, a horvátországi Brac szigetére, 30 percet állt ott, majd 10 óra előtt nem sokkal már landolt is Budapesten.
  • Legközelebb szeptember 15-én szállt fel: reggel 8-kor elindult Zürichbe, majd délután 3-ra már újra a ferihegyi repülőtéren volt.
  • Szeptember 18-án délután Nizzába repült, ahonnan alig egy óra múlva már jött is vissza Budapestre.
  • Szeptember 22-én és 27-én ismét kiugrott Nizzába: 22-én nagyjából hét órát, 27-én körülbelül másfelet töltött a franciaországi városban.
  • Ezután bő két hetet állt Budapesten, majd október 16-án reggel a szintén Franciaországban található Bordeaux-ba repült a NER kedvenc magángépe, és délután 4-kor indult haza.
  • Viszonylag hosszabb szünet után november 10-én szállt fel ismét: reggel 9 körül Ferihegyről Rijekába repült, és délután 2-kor már újra Magyarországon volt.
  • Másnap, november 11-én kora délelőtt Velencébe ment, ahonnan november 12-én délután 4 körül indult vissza Budapestre. Nagyjából fél órával a ferihegyi landolás után után aztán újra felszállt: Berlinbe ment, ahova este 6 után érkezett meg.
  • Azóta is német főváros repülőterén parkol az OE-LEM, bár mintha többször is menni akart volna valahova: november 16-án reggel, november 18-án délelőtt és délután, valamint november 19-én koraeste is beindították a hajtóműveit, de végül nem szállt fel egyik alkalommal sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik