Belföld koronavírus

A legfiatalabb elhunyt 33, a legidősebb 101 éves volt

MTI / EPA-ANSA / Giuseppe Lami
MTI / EPA-ANSA / Giuseppe Lami

Kedden a valaha volt második legtöbb elhunytat jelentették Magyarországon: 117-en haltak meg az elmúlt nap során a koronavírus miatt, ezzel 4008-ra nőtt az áldozatok száma. Többségében idős áldozatokról van szó, a legidősebb egy 101 éves nő volt.

Kilenc áldozat volt 60 év alatt, közülük hárman voltak nők. Tehát ismét főleg a férfiak közül kerültek ki a fiatalabb áldozatok.

Az elmúlt nap legfiatalabb áldozata viszont egy nő volt, aki 33 éves korában hunyt el. Alapbetegségnek a kóros elhízást adták meg.

Még két 50 év alatti áldozat volt, mindketten 48 éves férfiak. Az egyikük szintén kórosan el volt hízva, a másikuknak magas vérnyomása, illetve rosszindulatú limfómája volt.

A 60 év alatti elhunytak közül minden harmadik cukorbeteg volt. Arra szintén magyarázatot adtunk korábbi cikkünkben, hogy miért veszélyesebb a cukrosokra a vírus.

Pont azt az alapbetegséget jelzik alig, ami a legveszélyesebb a covidosokra
Kielemeztük a koronavírusban elhunytak adatait. Egyértelműen látszik, hogy a férfiakra már fiatalabb korban veszélyesebb a vírus, mint a nőkre. A Magyar Orvosi Kamara Borsod megyei infektológus elnöke pedig elmondta, miért különösen veszélyeztetettek a cukorbetegek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik