Belföld koronavírus

31 éves daganatos férfi a legfiatalabb koronavírusos áldozata az elmúlt napnak

91 koronavírus miatt elhunyt beteget jelentettek az elmúlt 24 órában órában, többségük idős, krónikus beteg volt. Hat elhunyt volt 60 évesnél fiatalabb, közülük öten 50-59 év között voltak:

  • egy 58 éves férfinak nem volt alapbetegsége,
  • egy 50 éves férfinál magas vérnyomást, és cukorbetegséget jeleztek,
  • egy 58 éves férfinak szintén magas vérnyomás volt, illetve asztmája,
  • egy 57 éves férfinak szívelégtelensége volt,
  • egy 59 éves férfinak pedig szintén magas vérnyomás, és szívbetegségei voltak.

A legfiatalabb áldozat egy 31 éves férfi volt, akinek daganatos betegsége volt.

Ez is tükrözi, amit múlt héten írtunk a halálozási statisztikákat elemezve: a férfiak korábban halnak koronavírus miatt is, mint a nők, illetve a magas vérnyomás, valamint a szív- és érrendszeri betegségek a leggyakoribb alapbetegségek az elhunytak között.

Pont azt az alapbetegséget jelzik alig, ami a legveszélyesebb a covidosokra
Kielemeztük a koronavírusban elhunytak adatait. Egyértelműen látszik, hogy a férfiakra már fiatalabb korban veszélyesebb a vírus, mint a nőkre. A Magyar Orvosi Kamara Borsod megyei infektológus elnöke pedig elmondta, miért különösen veszélyeztetettek a cukorbetegek.

Csilek András infektológus szakorvos, a Magyar Orvosi Kamara  Borsod megyei Területi Szervezetének elnöke azt mondta nekünk, amikor az alapbetegségekről kérdeztük, hogy:

Főleg a szív- és érrendszeri betegségek, az elhízás, a különböző légzőszervi megbetegedések, és az immunrendszert gyengítő betegségek, például a daganatos betegségek megléte miatt kerül valaki rizikócsoportba. Nincs ez máshogy a Covidnál sem, mint más fertőző betegségeknél.

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik