Belföld

A Stranger Things példáján magyarázza a rendőrség, miért ne áruljunk drogot

Ne élj a hawkinsi tótágasban, ne hagyd, hogy a kábítószer uralkodjon természetfeletti erőként az életeden‼️

– ezzel a Stranger Things című netflixes sorozatra tett utalással akarja letéríteni a pályáról a rendőrség a kábítószer-kereskedelmet fontolgató fiatalokat.

Az új kampányt a Twitter és az Instagram után a honlapjukon is megosztották.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Rendőrség (@police_hu) által megosztott bejegyzés

A kampány üzenete, hogy a darkweben rendelt droggal is le lehet bukni. A lebukás után pedig úgy felfordul az ember élete, mintha a Tótágasba (Upside Down) kerülne át a Stranger Thingsben. A rendőrség szerint ez valahogy így néz ki:

Csinálod a sulit, közben pörög az üzlet. Még mindig buli. Utolsó vizsga, van eszed, letudod, jól van. Ünnepség, szüleid arcán büszkeség. A párod rád mosolyog, ölelés. Kezedben a jövő, a jövőd. Azt hiszed, bejött az élet. Igaz?

NEM. Amikor az éjszaka közepén a szüleid arra riadnak, hogy az ajtón rendőrök kopogtatnak, hirtelen megérted… De már késő, bőven késő. Csak lebuktál. Hiába online, hiába darknet. És bár azt hitted, nem történhet meg, veled ugyan biztos nem – most hirtelen valósággá vált. Nem fogyasztás, kereskedelem. 2-8 év.

Nincs suli, nincs barátnő, nincs barát, nincs család. Az emlékek maradtak, meg a beszélő. Egy olyan világ részévé váltál, ami nagyon más, mint amit eddig láttál. Az ellentéte, a kifordítottja. És rettenetes

– és a rendőrség szerint ez nem mese.

A kampányban a Demogorgonról eddig nem esett szó.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik