Belföld

Két volt fideszes képviselő is az országos kórház-főigazgató helyettesei között

Amint beszámoltunk róla, Orbán Viktor miniszterelnök Jenei Zoltánt nevezte ki az egészségügyi ellátást felügyelő Országos Kórház-főigazgatóság élére. Az újonnan létrehozott főigazgatóság feladata az egészségügyi ellátórendszer működésének követése, a felülvizsgálatot érintő „stratégiai kormányzati döntések megalapozása, melynek keretében közreműködik az egységes és átlátható új nemzeti egészségügyi irányítási rendszer kialakításában”.

Jenei a közelmúltig a Pécsi Tudományegyetem kancellárja volt. Közgazdász végzettséggel rendelkezik, kancellári kinevezése előtt a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon és az Országos Rendőr-főkapitányságon is dolgozott gazdasági vezetőként. A Gyurcsány-kormány idején a belügyi tárca helyettes államtitkáraként vezetett már kórházat is, miniszteri biztosként a BM Központi Kórház és Intézményeit.

A csütörtökön megjelent Magyar Közlönyben a kormányfő kinevezte Jenei javaslatára kinevezte a helyetteseit is:

  • Bábiné Szottfried Gabriellát,
  • dr. Bene Ildikót,
  • dr. Szabó Bálintot,
  • dr. Takács Pétert
  • és Tóbiás Tamást.

Közülük Bábiné Szottfried Gabriella és Bene Ildikó is fideszes országgyűlési képviselő volt, hosszabb egészségügyi múlt után. Bábiné miniszteri biztosként a védőnői hálózat megújításáért is felelt, jelenleg az Egészségügyi Szakmai Kollégium védőnői tagozatának vezetője, Bene Ildikó pedig 2010-től 2014-ig a szolnoki kórház igazgatója volt, most ismét a Hetényi Géza Kórház megbízott főigazgatója. Előbbi 2014-ig, utóbbi 2018-ig volt a parlament tagja.

Kiemelt képünkön: Bábiné Szottfried Gabriella, az Egészségügyi Szakmai Kollégium beszédet mond az anyatejes táplálás világnapja alkalmából rendezett konferencián az Országházban 2017. augusztus 1-jén. MTI Fotó: Kovács Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik