Belföld

15 év fegyházat kértek a kisgyerekeket kirabló budapesti fiatalra

Tizenöt év fegyházat kért a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség arra a 22 éves férfira, aki három gyereket is kirabolt idén májusban Budapesten.

A fiatal május 26-án a délutáni órákban, a XII. kerületben követni kezdett egy kiskorú fiút és a Székács utcában megkérdezte tőle, mennyi az idő. A fiú elővette a mobiltelefonját, hogy megnézze, hány óra van. Ekkor a férfi kikapta a kezéből a készüléket és futni kezdett.

Amikor a gyerek utána szaladt, és kérte vissza a telefonját, a férfi megfordult, és azt mondta neki, hogy ne kövesse, majd ököllel arcon ütötte. Egy járókelő rászólt a fiatalra, hogy adja vissza a telefont, amire a férfi egy másik telefont nyomott a gyerek kezébe. A kiskorú azonnal felismerte, hogy az nem az övé, emiatt azt visszaadta, majd ismét kergetni kezdte a menekülő férfit.

A férfi ismét megfordult és a telefon megtartása érdekében ismételten megütötte és életveszélyesen megfenyegette a fiút. A férfi pár nappal később a Ferihegyi Vasútállomásnál megszólított két kiskorú fiút, majd a közeli buszmegállóig követte őket, ahol – kezeit a zsebében tartva, komoly félelmet keltve –,,megszurkálással” fenyegetve, arra kényszerítette őket, hogy adják át mobiltelefonjaikat.

A BRFK hat napon belül elfogta a többszörösen visszaeső fiatalt. Az ügyészség 15 év fegyházat kért a férfira három rendbeli rablással vádolt férfira arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri tettét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik