Belföld

Kistarcsai kórház: Nem igaz, hogy ötpercenként hozzák a betegeket, viszik a holtakat

A Blikk után a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház is megszólaltatta Bankos Barnabást, aki korábban Érden és Ercsiben volt igazolt labdarúgó, és a kistarcsai intézményben épült fel a koronavírusból.

A Legyőzte a COVID-ot az ismert magyar focista! című írásban a kórház azt állítja: megkeresésükre Bakos elmondta, hogy ő a megjelentekkel ellentétben nem nyilatkozta, hogy „ötpercenként hozzák a betegeket, viszik a holtakat”. A kórház ezért „jogi lépéseket tesz a Blikk által közölt valótlan állítások és az Intézmény jó hírnevének megsértése miatt”.

A 40 éves sportember, akárcsak a Blikk cikkében, ezúttal is méltatta és megköszönte az orvosok és ápolók áldozatos munkáját, és beszélt a vírus okozta szenvedéseiről is:

Az első két nap olyan volt, mintha ördög lett volna a szervezetemben, minden porcikám fájt, egyik pillanatban a csontom fájt, aztán úgy éreztem az agyam leszakad, aztán a hátam fájt, a tüdőm, a vesém. Sosem gondoltam, hogy ez velem megtörténhet. Az első napokban a sírás kerülgetett, felhívtam a volt páromat, azt hittem nem fogom megélni a másnapot. Én fitt vagyok, sportolok, futok, kondizom naponta, sosem vagyok beteg, erős a szervezetem, mégis azt éreztem, hogy egyre megy ki az erő a testemből, mintha adná fel a szervezetem.

Bankos – aki megbetegedése előtt nem hitte veszélyesnek a vírust – kilenc napot töltött a fertőző osztályon, de már jól van.

Frissítünk!

Cikkünk megjelenése után a Blikk eljuttatta szerkesztőségünkhöz a bizonyítékot, melyből kiderül, hogy Bankos Barnabás valóban azt mondta, amit a lap írt, ellentétben azzal, amit a focista később a kórháznak nyilatkozva állított.

Kiemelt kép: a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház COVID osztálya április 30-án, fotó: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Ajánlott videó

Olvasói sztorik